dijous, 13 de març del 2014

Notícies relacionades amb l'apartat 1.5

Notícia 1. "Los alumnos pueden llevar 'hijab' o crucifijos pero el aula no debe tener símbolos religiosos"


Es tracta, sense dubtes, d'un article que ofereix una línia d'actuació coherent cap a l'educació intercultural a les escoles. En aquest article planteja la llibertat d'expressió del ideari cultural de cada agent social a través d'exemples concrets com dur de forma natural el "burca"  a l'escola i aludeix a l'eliminació total de l'univers simbòlic vinculat a ideari confessional, com és el cas del "crucifix".

Notícia 2. "El discurs de la multiculturalitat amaga estructures socials injustes"

Amb les següents paraules "perquè no hem d'oblidar que tots són immigrants, ho hem estat o ho serem" la periodista Laura Grau al diari La Veu recull allò que va ser el discurs tan interessant sobre la multiculturalitat realitzat per professor d'Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Manuel Delgado, que es pot consultar polsant en la imatge ací dalt.

Vídeo "I Jornades Gastronòmiques Interculturals" 

Ací es mostra una proposta a nivell de centre o a nivell d'aula que permet fer front a l'educació intercultural a través d'un dels elements culturals com ara la gastronomia o els menjars típics d'una zona.

2 comentaris:

  1. Tens noticies molt interessants, però aquesta em pareix una de les més interessant. M'ha cridat molt l'atenció la teu reflexió d'aquests articles. En molts aspectes estic amb el teu punt de vista.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marlene! Crec que cal reflexionar sobre algunes qüestions que es prenen com a rites però que realment condicionen en la societat i s'han de tractar en les aules.

      Elimina