divendres, 21 de febrer del 2014

Notícies relacionades amb l'apartat 1.2

Notícia 1. "Un país que té llengua pròpia té un tresor"




L'article escrit per Ángela Ferrer Mató permet conscienciar la societat sobre el gran valor que posseix un dels elements culturals que entrebranca tot l'ideari o identitat d'una determina comunitat de persones. En aquest, cas es fa del català i a la història social que ha anat configurant i deliminant el camí que ha portat aquesta durant els segles.

Així, recorre a les primeres obres escrites en el context del País Valencià ("Homílies d'Organyà") sense deixar de mencionar en el segle XV a l'escriptor de cavalleries valencià per excel·lència, Ausiàs March. I, aquest transcorregut històric pel que fa a l'àmbit lingüístic, condueix a la necessitat de defensar una llengua que, en el rerefons de tots els prejudicis lingüístics que es poden tenir,  és una peça més del teixit cultural de la societat del País Valencià.

Notícia 2. "Les Homilies d'Organya en la història de la llengua catalana"

Les Homilies d'Organyà va ser una de les primeres obres de la llengua catalana i, per tant, un dels primers referents de desenvolupament de la història de la llengua. En aquest enllaç, el contingut del qual ha sigut confeccionat pel catedràtic i director de la Universitat de Barcelona, es pot profunditzar sobre la gran importància que té aquesta obra el en posterior transcorregut que ha realitzat la llengua fins a l'actualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada